Go to Top

Cinema en família al Funàtic: ESTIU 1993

ESTIU 1993

El passat divendres 3 de novembre vam poder gaudir d’una nova sessió de cinema en família a les sales dels cinemes Funatic. La pel·lícula triada, ESTIU 1993, és una autèntica joia, una pel·lícula molt delicada i sutil, que mostra en primera persona, el primer estiu de la Frida, una nena de 6 anys desprès de la mort de la seva mare i d’haver d’anar a viure amb una nova família, els seus tiets i la seva cosina petita. Tot i la duresa del tema, la pel·lícula està tan ben feta… i l’actuació de les nenes és tan bona, que grans i petits vam estar atents a la pantalla durant l’hora i mitja que dura el film… i vam sortir colpits i emocionats. Gran part del mèrit de la pel·lícula correspon a la seva directora, Carla Simón, amb qui vam tenir l’oportunitat de parlar a l’ acabar la pel·lícula. La Carla ens va explicar com van entrevistar a més de 1.000 nenes de les escoles de la Garrotxa, fins trobar les 2 protagonistes i com, per aconseguir aquella actuació tan creïble, van fer una colla d’improvisacions molt llargues, d’hores, abans del rodatge, jugant a simular el que passava abans de la pel·lícula… I durant el rodatge, les nenes no s’aprenien el text, sinó que improvisaven, o la Carla els hi anava dient les frases que volia que diguessin, i després a postproducció eliminaven la veu de la directora… Petits trucs del cinema!!

Amb la Carla també vam poder comentar el procés de dol i d’adaptació que passa la protagonista… i que ella coneix a fons, ja que la pel·lícula és autobiogràfica i ella va viure, de petita, el mateix que li va passar a la Frida.

Tot plegat, un luxe de cine/fòrum en família… un gran regal del que tots i totes vam gaudir!! I que segur que va donar peu a moltes converses al sortir de la sala…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *